Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Около 5 хиляди любители на зимните спортове от Македония преминават дневно през ГКПП "Гюешево"

Снимка: Pamporovo.me

Близо 5 хиляди любители на зимните спортове от Македония преминават дневно през граничния пункт "Гюешево". Те пътуват до Банско, Боровец, Пампорово и Велинград.
Кюстендилци пък ходят в Македония, защото много от стоките там са по-евтини.

Обилният сняг тази седмица просто привлича македонските туристи любители на ски. В съседната страна нямат ски центрове от класата на българските. Освен това по нашите зимни курорти им се вижда изгодно евтино. Наблюдава се обаче и обратният процес - кюстендилци пътуват ежедневно към Македония - до Куманово, Крива паланка, Делчево да пазаруват стоки, които са по-евтини - ябълки, свинско месо, прах за пране, дори живи петли и яйца, или пък да заредят автомобилите си с нафта, която по принцип е по-евтина с 20-30 стотинки, сравнено с бензиностанциите в Кюстендил.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44