Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Дървата за огрев в Дупница свършиха

Снимка: БГНЕС

Дървата за огрев в Дупница свършиха още преди снеговалежа и рекордните за района минусови температури. Сега дупничани си купуват дърва от съседния Кюстендил, след като и в Перник са свършили.

От сдружението на търговците с дърва "Форест-БГ" казаха, че поръчки за доставки на дърва от Кюстендил има и от софийски фирми и клиенти. Търговците в Кюстендил разполагат все още с добри количества - в града дърводобивните фирми са много, те разполагат с модерна техника за добив и преработка на дървата, за разлика от Дупница. 
Дърва, насечени в горите в района има, но те не могат да бъдат транспортирани, след като горските пътища и тези от 4-класната пътна мрежа не са почистени. Вече има коментари и прогнози, че ако студовете продължат, цената на дървата ще скочи - сега в Кюстендил те се продават до 80 лева за кубичен метър.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44