Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Лиляна Павлова: Тежки глоби заплашват фирмите, които нямат материали за зимно поддържане

Отмененено е бедственото положение в село Булаир

| обновено на 16.01.17 в 19:40
Снимка: Радио Варна

Тежки глоби заплашват фирмите, които нямат материали за зимно поддържане, предупреди министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова предвид очакваното влошаване на пътната обстановка в идните дни заради нови обилни снеговалежи. По думите й, превантивно ще се затварят по-тежките пътни участъци, но не се очаква извънредно положение в страната заради новите валежи.

Понеже фронтът е югозападен, най-тежко е в Смолянска област и вече Юндола-Разлог е затворен за ремаркета, полуремаркета и т.н. Така, че такъв тип ограничения очаквам по високите места. Апелирам още веднъж към всички снегопочистващи и поддържащи фирми, както държавните пътища, така и общинските, няма да приемаме категорично оправдания с липсващи материали и недостатъчни материали, а санкциите ще бъдат много солени, ако някой си позволи да не слага достатъчно материали или да се оправдае, че са им изчерпани количествата - сол, луга или други материали, защото в крайна сметка това е техен ангажимент да бъде осигурено.

Отменено е бедственото положение в село Булаир, община Долни чифлик. Пътят към селото е разчистен, съобщи кметът на общината Красимира Анастасова. 

Обилен сняг вали в цялата Смолянска област, въведени са ограничения за движение на товарните автомобили без ремаркета и полуремаркета. Между 10 и 20 сантиметра е вече новата снежна покривка. През прохода "Превала" товарните автомобили трябва да се движат без ремаркета и полуремаркета. През проходите "Рожен" и "Печинско" са въведени ограничения за движение с вериги на товарните автомобили с ремаркета и полуремаркета, както и за пътищата Девин - Михалково, и Гоце Делчев - Доспат - Борино - Девин. 

Пътищата в област Добрич са проходими при зимни условия. Настилките са заледени и заснежени, има селища без вода. От Областното "Пътна управление" информират, че шест машини чистят и опесъчават пътните настилки в област Добрич. 

Затворен за всички автомобили е все още пътят Конаре – Белгун - Бежаново

Пътищата Варна – Каварна - Дуранкулак и Балчик - Генерал Тошево са отворени за автомобили до 12 тона.

От "Пътно управление" предупреждават и за спусналата се на места гъста мъгла. В областта няма населени места без електрозахранване.

Без вода са селата Стражица в община Балчик и Огняново и Габер в община Крушари.

По нареждане на кмета на София снегопочистващата техника е разположена на над 60 стоянки в града, съобщи Столична община. Със смеси против заледяване се обработват пътните платна на улиците, по които се движи градският транспорт в районите "Панчарево" и "Люлин". Обработват се улици от обществено значение и вътрешноквартални улици в район "Лозенец". Градският транспорт се движи нормално при зимни условия.

В Хасковска област продължава да вали сняг. Пътищата са проходими, единствената затворена отсечка е Пашово - Сладун в община Свиленград. Няма селища без ток, но без вода са две села в община Ивайловград.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44