Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Седем номинации за нов председател на Европейския парламент

Мартин Шулц
Снимка: ЕПА/БГНЕС

7 са официалните кандидати за нов председател на Европейския парламент, стана ясно в началото на пленарното заседание в Страсбург. Регистрирани за вота утре са Антонио Таяни от ЕНП, Джани Питела от групата на Социалистите и демократите, Хелга Стевенс от консерваторите, Ги Верховщад, издигнат от Либералите, Елеонора Форенца от крайната левица, Джийн Ламбърт от Зелените и Лауренциу Ребега от евроскептичната група „Европа на нациите и свободите“. Номинациите обяви отиващия си председател на институцията Мартин Шулц, след което се обърна към депутатите:
 
Ще бъде добре, уважаеми госпожи и господа, утре сутрин да носите своите депутатски карти. Трябва да затегнем контрола по идентифициране, защото много рядко досега в пленарната зала са присъсвали всички 750 депутати. Преди първия кръг на гласуването политическите групи се споразумяха вместо дебат на има 3-минутно представяне на всеки кандидат.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44