Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Интегриран воден цикъл в Плевен

В Плевен ще бъде подписан договор за изграждане на интегриран воден цикъл на общините Плевен и Долна Митрополия.

Проектът е по Оперативна програма "Околна среда 2014-2020" и е на обща стойност 97 милиона лева. В ритуалната зала документа ще подпишат министърът на околната среда и водите в оставка Ивелина Василева и кметовете на Плевен и Долна Митрополия Георг Спартански и Поля Цоновска.

Предвидени са реконструкция на обща пречиствателна станция за отпадъчни води и изграждане на нова канализационна и съпътстваща водопроводна мрежа в околните селища. Ще се увеличи броят на домакинствата, свързани към централизирано снабдяване с питейна вода и ще се подобри качеството на доставяната питейна вода. Не на последно място, проектът е с принос към опазването на екосистемите и биоразнообразието в района.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44