Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ново земетресение с магнитуд над пета степен по Рихтер е усетено в Централна Италия

| обновено на 18.01.17 в 13:06

Пътниците в метрото на италианската столица Рим бяха евакуирани след регистрираната по-рано днес поредица от трусове в централната част на страната.

Нов земен трус с магнитуд над 5-а степен по Рихтер е усетен в Централна Италия. След първия, регистриран около 10.30 часа, последва друг от 5,4 и трети с магнитуд 5,3.

Предполага се, че новата сеизмична активност е свързана с опустошителните земетресения от лятото. 

Първият регистриран трус е с мощ от 5,3 по Рихтер, на дълбочина 9 км. Епицентърът му е на 24 км от Акуила в Централна Италия – район, който пострада от силните земетресения през лятото и есента на миналата година. Земетресението бе усетено и в Рим.

Ситуацията в настоящата зона, където силният трус бе в 10.25 часа местно време, е много сложна, защото вали сняг без прекъсване от 48 часа. На места няма ток и вода. Да се достигне до района е трудно, защото пътищата са затрупани и за тяхното почистване още вчера бе мобилизирана армията.

От Гражданска защита уточниха, че трусът съвпада по територия с този от 24-ти август 2016 година и е задействана веднага системата за контрол. За момента за жертви и пострадали не се съобщава.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44