Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ситуацията в района на трусовете в Италия продължава да е драматична заради снеговалежа

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Поредица земетресения разлюляха централната част на Италия. Четири от тях бяха с магнитуд над 5 по Рихтер. Вторичните трусове продължават. Ситуацията е драматична заради неспирния снеговалеж.

Добрата новина е, че жертви до момента няма, тъй като голяма част от хората са евакуирани след предишните земетресения. Отчитат се много срутвания.

Бедата е в снега, който вали вече повече от две денонощия, на места няма вода и ток. Екипи на гражданска защита, пожарникари, специалните части на армията и техника се боят със снежните преспи и постепенно отварят пътищата към засегнатите селища.

Любопитен факт е, че някои хора в Пиеве Торина казаха, че не ги е страх, не се чувстват изоставени от институциите и разбират драмата, която засяга и други хора като тях.

Кметове определиха ситуацията като чудовищна. Такъв голям сняг не се помни от години дори в близост на Адриатическото крайбрежие, а районът на епицентъра е известен с високата си сеизмична активност.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44