Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на печата

Снимка: Мария Пеева

На клетвата днес пред парламента новоизбраният президент Румен Радев ще покаже част от екипа си. Новият държавен глава ще произнесе програмна реч пред депутатите, пише СТАНДАРТ.

Задават се шокови фактури за ток и парно, съобщава вестник СЕГА. По-високи сметки ще получат гражданите в началото на февруари. Тогава ще излязат фактурите за ледения януари, който постави рекорд по потребление на ток. Значително по-високи в сравнение със същия месец година по-рано бяха сметките за отминалия декември – с близо 20 процента, припомня вестникът.

24 ЧАСА успокоява читателите си: Сметките за ток за декември и януари може да се разсрочват, ако клиентите го поискат. Това съобщи министърът на енергетиката Теменужка Петкова след заседанието на правителството в сряда. Тя се е разбрала за разсрочването с шефовете на ЧЕЗ, Енерго-Про и EVN, пише 24 ЧАСА.

ТРУД допълва съобщението с информацията, че за плащането на части потребителите ще сключват индивидуални споразумения в клиентските центрове.

Вестник МОНИТОР предупреждава: Фалшиви куриерски фирми мамят българи във Великобритания, като ги зарибяват с оферти за изпращане на багаж от Острова до България, искайки им повече пари от уговореното. Измамниците, които също са българи, предлагат услугите си във Фейсбук групи. Веднъж дошли при клиента, изискват още пари "за пътни разходи". След като пратката пристигне в България, отново искат пари, за да я доставят на адреса. Така се получава тройно таксуване, пише МОНИТОР.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44