Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Отменено е частичното бедствено положение в силистренската община Главиница

| обновено на 19.01.17 в 19:56
Снимка: БГНЕС

Пътят Вълчи дол-Суворово в област Варна е затворен за движение поради снегонавявания и нулева видимост. Отворен за движение е пътят  Варна-Оброчище.

В област Русе за коли до 12 тона е отворен пътят Сливо поле - Борисово - Черешево - Юпер, както и пътят Пет кладенци-Борово.

Отменено е частичното бедствено положение в силистренската община Главиница. Пътят до откъснатото през последните два дни село Косара е пробит. Заради труднопроходимите пътища и студеното време принудителната ваканция на учениците се удължава с още един ден и те трябва да бъдат на училище в понеделник, 23 януари. По данни на Областното пътно управление обстановката в цялата област се нормализира. Повечето третокласни пътища са отворени за движение при зимни условия. 
Отпадат ограниченията за движение по трите основни направления от Силистра за Русе, Шумен и Добрич, с изключение на маршрута за Добрич през село Алеково, където е забранено преминаването на товарни автомобили над 12 тона.

Над 1600 машини обработват в момента републиканските пътища в районите със снеговалеж, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура".

Без ограничение за различните видове автомобили е пътуването по автомагистралите "Хемус", "Струма", "Люлин", "Марица". В участъка на магистрала "Тракия" от пътен възел "Зимница" до Бургас е ограничено движението на камионите над 12 тона.

Породи снегонавявания и нулева видимост в Бургаска област са затворени за движение първокласният път Петолъчката - Карнобат - Айтос - Бургас и пътят Провадия - Айтос. Затворен за движение е  Ришкият проход. Републиканският път от "Петолъчката" до граничен пункт "Лесово" е отворен за всички превозни средства.

Без ограничение е преминаването през Прохода на Републиката и "Обзорски". Пътуващите през "Рожен", "Превала" и "Печинско" товарни автомобили с ремаркета и полуремаркета трябва да са задължително с вериги.

Забранено е движението на камиони над 12 тона през проходите "Петрохан" и "Шипка", а за автомобили над 10 тона през "Вратник", Котленския и Твърдишкия проход.

Затворени за движение са проходите Дюлински, Троянски, Златишки и Върбишки.

В област Разград отпадат всички ограничения по пътя Разград - Кубрат. Остава ограничено движението за тежкотоварни автомобили над 12 тона към Тутракан и пътищата Русе - Кубрат и Кубрат - Исперих.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44