Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Затворени за движение са няколко пътни отсечки в община Свиленград

64 сантиметра е дебелината на снежната покривка в Хасково

| обновено на 20.01.17 в 14:27
Снимка: БГНЕС

64 сантиметра е дебелината на снежната покривка в Хасково - на квадратен метър количеството сняг е около 100 килограма. Такива рекордни снеговалежи не са регистрирани от 35 години насам. Днес започна извозването на натрупания сняг. Общината вече е наложила глоби на 30 собственици, чиито автомобили са паркирани по улиците и пречат за почистването. Язовирите са под наблюдение и засега в тях има достатъчно свободен обем.

Има подадени сигнали, че автомагистрала "Марица" към граничния пункт "Капитан Андреево" е непочистена и се създават предпоставки за пътни произшествия. Сигналът е подаден от шофьори до Областната администрация. Областният управител на Хасково Станислав Дечев обясни:

Веднага след граничния пункт "Капитан Андреево" участъкът беше хлъзгав и създаваше предпоставки за произшествия. На място още снощи бяха изпратени машини на снегопочистваща фирма. Опесъчено е и е почистено. Напълно затворени за движение за няколко пътни отсечки в община Свиленград, Щит - Сладун, Студена - Радовец и Мустрак - Студена. Към този момент работят роторни снегорини, които се надяваме до края на деня да успеят да премахнат огромните 9-метрови преспи, които са и в трите участъка.

Остават в сила ограниченията за движение на тежкотоварни камиони, наложени от четвъртък.

По пътя Хасково - Кърджали през Мост, Свиленград - Главан и Любимец - Изворово - Тополовград е забранено движението на товарни автомобили над 12 тона. 

За участъка Княжево - Тополовград - Харманли е задължително движението с вериги за всички коли над 3,5 тона.

Все още не е пуснато електрозахранването в ивайловградските села Покрован, Хухла и Камилски дол. 

Без ток са 3 села в Ивайловградско.

От днес грипната епидемия в Пазарджик се отменя. През последната седмица е отчетен съществен спад на респираторните заболявания.

Грипната епидемия в Ямболска област също е отменена.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44