Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Майка и син изгоряха в жилищен блок във Велико Търново

Снимка: БГНЕС

Възрастна жена и синът й изгоряха при пожар тази нощ в жилището им във Велико Търново. Огледите на мястото на инцидента продължават, за да се установи причината за тежкия инцидент.

Сигналът за пожара в 8-етажния блок на улица "Филип Симидов" е бил подаден от съседи. Малко преди полунощ те видели от счупените прозорци на семейството на първия етаж да илзизат огромни пламъци.

Екипите на пожарната са потушили огъня, но двете тела са били открити изгорели, съобщи за БНР Станко Лазов от оперативния щаб на пожарната служба.

Жената е била болна и за нея се е грижел синът.

Пожарът може да е тръгнал от печката на твърдо гориво, с която са се топлели изгорелите, или от незагасен фас, защото в апартамента е било пълно с угарки от цигари, твърдят пожарникарите. Няма други засегнати жилища в блока.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44