Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нови работни места работни места дават шанс на безработни и неактивни хора в Плевенско

С помощта на Оперативната програма "Развитие на човешките ресурси" в Плевенска област се разкриват 202 нови работни места.

Новооткритите работни места, по които се обучават безработни, са в консервната, шивашката и обувната промишленост, в дървообработването и строителството, в сферата на търговските, административните и счетоводни услуги. Ще бъдат наети и рехабилитатори, медицински сестри и санитари.

124 от работните места са в Плевен, останалите 78 са в Искър, Левски, Брест и Подем. Повече информация за всички европейски програми и как се участва в тях, се предоставя ежедневно в Областния информационен център в Плевен, припомни експертът Николета Минчева.

Целта на инициативата е създаването на устойчива заетост за безработни и неактивни хора.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44