Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Белгия е депортирала близо 11 хиляди нелегално пребиваващи чужденци за 2016 година

Снимка: БГНЕС

Белгия е депортирала близо 11 хиляди нелегално пребиваващи чужденци през миналата година, съобщи министърът по миграцията Тео Франкен. Той обясни, че броят на върнатите е с 8% по-висок спрямо предходната година. Увеличението се дължи на стриктното прилагане на Дъблинския регламент от белгийските власти. Хората, които нямат право на бежански статут доброволно са приели да бъдат върнати в родината, или принудително са били натоварени на самолети. Фанкен уточни, че миграционните власти не са постигнали целта от 11 500 връщания за 2015 година, заради бомбения атентат на летището в Брюксел, който е попречил на изпълнението на чартърните полети.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44