Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Общинските съветници в Дупница обсъждат солидно увеличаване на кметските заплати

Общинските съветници в Дупница обсъждат солидно увеличаване на кметските заплати. 
Очаква се възнаграждението на общинския кмет да бъде повишено с 600 лева и да стане 2 200 лева. 
Прогнозите са, че предложенето ще бъде утвърдено от съветниците. Така кметът на Дупница инж.Чимев ще се изравни по заплата с колегата си от съседната община Бобошево с население едва от 2 800 жители, Крум Маринов, чиято заплата е 2200 лева вече повече от 3 години. 

Кметовете на най-големите села в Дупнишка община Яхиново, Джерман, Бистрица, Червен брег и Самораново, също ще имат повишение, макар и само с по 100 лева - те ще взимат вече по 810 лева. Кметовете на по-малките села ще се задоволят с повишение от по 50 лева, техните заплати стават 760 лева. Със 7% ще се повишат заплатите на административните служители в общината, които досега вземат средно 598 лева. Повишението на кметските възнаграждения се мотивира с актуализация на работните заплати в държавната администрация в бюджетния сектор.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44