Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Инж. Христов: Работата на ТЕЦ "Бобов дол" e затруднена от ниските температури тази нощ

Снимка: БГНЕС
Осем хиляди мегаватчаса електроенергия произведе за последното денонощие ТЕЦ "Бобов дол". Температурите през нощта паднаха под минус 15 градуса и има проблеми при работата на централата, съобщи изпълнителният директор на дружеството инженер Емил Христов.

Централата работи с два блока с по 170 мегавата всеки и с активиран студен резерв. При студеното време замръзват спирачките на вагоните, което нарушава ритмичното доставяне на въглища.

Утре ще бъдат обявени загубите за централата, причинени от 6-часовата блокада на камионите с въглища от 4 мини, които бяха спрени в петък от протестиращите съкратени миньори в рудник "Бабино".

Днес около 200 миньори, които протестираха миналата седмица, трябва да получат първия транш от обезщетенията им за ноември и декември – втората дата за плащане е 10 февруари, третата – 28 февруари, а последният транш е на 15 март, според поетото от ръководството на мините обещание.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44