Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Орбан: Трябва да се откажем от илюзията за федерализъм

Автор:
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Унгарският премиер Виктор Орбан видя в политическата доктрина "Америка първа" на Доналд Тръмп зелена светлина да следва подобен принцип и в своята политика, предаде Ройтерс. "Всяка държава има право да се грижи приоритетно за собствените си интереси", заяви Орбан на бизнесфорум в Будапеща. И в този контекст очерта визия за разединена в бъдеще Европа.

Стигнахме ръба на пропастта и вече нямаме твърда почва под краката си. Петата по големина икономика в света напуска Европейския съюз. Ако продължаваме така, този процес няма да спре. Затова трябва да се откажем от илюзията за федерализъм. Европа трябва да има много стълбове. Един от тях е вече готов – Вишеградската четворка, каза Виктор Орбан.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44