Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Персонал на детска градина в Плевен изнасял храна, предназначена за децата

Снимка: БНР

Внезапна проверка на Общината в Плевен установи, че персоналът на детска градина в града изнася храна, предназначена за децата.

След сигнал на родители и незабавна проверка в личния багаж на една от служителките в детската градина са открити бисквити, прясно мляко, кашкавал, сирене, кренвирши, както и готова смес за приготвяне на сандвичи и принцеси. Установено е, че друга жена от персонала е изнасяла захар, моркови и мая за хляб.

Кметът на града Георг Спартански поиска обяснение от директора и уволнения. Наказания ще има и за тези, които под различна форма събират пари от родителите в нарушение на кметска заповед.

Това, което се случва в детските градини в Плевен и в яслите, е мародерство и понеже аз не мога да уволня тези служители на детската градина, защото не съм им пряк работодател, а съм работодател на директора, настойчиво ще я помоля да вземе да им прекрати трудовите правоотношения, а пък с този директор ще си имаме съответна процедура по Кодекса на труда, посочи Спартански. 

Проверките в детските заведения продължават.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44