Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Адвокатите на Емил Първанов-Ембака поискаха делото за убийството на АМ "Струма" да бъде върнато в прокуратурата

Снимка: БГНЕС
В Окръжния съд в Благоевград започна предварителното изслушване по делото срещу Емил Първанов-Ембака. Ембака е обвиняем за убийството на Николай Чивиев, който почина след удар с камък на автомагистрала "Струма" през юни 2015.

Адвокатите на обвиняемия поискаха делото да бъде върнато в прокуратурата с аргумента, че Ембака не се е запознал с доказателствата по него, но съдът отхвърли искането им. Те пък не приеха предложението за съкратена процедура, което значи, че ще бъдат гледани всички материали и изслушани всички свидетели по делото.

Защитата на обвиняемия поддържа версията си, че Емил Първанов-Ембака е ударил другия мъж при самозащита, като изтъква и факта, че дори го е закарал до болнично заведение. Адвокатите на ищците по делото поискаха от обвиняемия общо 700 хиляди лева кръвнина за трите осиротели деца на Николай Чивиев.

В края на юни 2015 година Чивиев се опита да спре автомобила на Ембака, преминал през забранен участък на строящата се тогава отсечка на АМ "Струма". След като се укрива в продължение на няколко месеца, Емил Първанов сам се предаде в полицията.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44