Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Във Велико Търново започна интензивно наблюдение на реките и язовирите

Във Велико Търново започна интензивно наблюдение на реките и язовирите в общината заради предстоящото снеготопене. Една трета от водоемите в района са проблемни.

Под наблюдение са както речните нива, така и проводимостта на речните корита и възможността за нормално оттичане на очакваните по-високи водни нива. Селските кметове, наемателите и арендаторите  на  язовирите получиха писма с указания да предприемат превантивни мерки и непрекъснато да следят водните нива по време на снеготопенето. Реките са почистени в критичните им участъци.

Притесненията по селата са,че всеки трети язовир е в неизправно състояние.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44