Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Русия предложи проект за Конституция на сирийската опозиция в Астана

Снимка: ЕПА/БГНЕС
Русия е предала проект на нова конституция на Сирия на бунтовниците в Астана.Това обяви руският представител на разговорите в казахстанската столица  Александър Лаврентиев. По думите му целта е ускоряване на  политическите преговори: 

Искам да кажа,че предадохме проект на Конституция на Сирия на сирийската въоръжена опозиция за изучаване. Проектът е подготвен от руски специалисти. Искам да подчертая, че това беше направено най-вече защото искаме да ускорим този процес и да му придадем допълнителен импулс. В никакъв случай не се намесваме в разглеждането и приемането на основния закон.

От опозицията обаче заявиха, че отказали да разгледат предложения проект. Дори не сме го взели, заяви източник от тяхната делегация.

Двудневните непреки преговори в Астана приключиха без знак за пробив към намиране на широко политическо решение за слагане край на конфликта в Сирия.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44