Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Музиканти от Софийската филхармония се разграничиха от действията на синдикалните лидери

Снимка: sofiaphilharmonie.bg
63-ма музиканти от Софийската филхармония се противопоставиха на искането на лидерите на синдикатите за отмяна на конкурса за нов директор.

В текст, изпратен до медиите, се казва, че неговите автори са узнали с възмущение за внесеното в институциите и разпространено в медиите писмо – позиция на синдикалните организации към Национален институт "Софийска филхармония".

Те са категорични, че се разграничават категорично от този документ, подготвен без знанието на членовете на Софийската филхармония и на синдикалните организации. Те пишат още, че осъждат остро обвиненията, твърденията и оценките, съдържащи се в писмото, както и говоренето в него от името на всички работещи по теми, неизвестни за тях и без тяхното съгласие.  
 
В писмото се казва още, че по крайно неетичен и безпардонен начин зад маската на синдикална дейност синдикалистите към Софийска филхармония упражняват откровено кадруване, надхвърлят делегираните им правомощия и си присвояват правото да говорят от тяхно лице, без да са упълномощавани за това.

Писмото е адресирано до президента, министъра на културата и лидерите на двата най-големи синдиката – "Подкрепа" и КНСБ.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44