Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тежката зимна обстановка блокира събирането на отпадъци в Кюстендил

Снимка: БГНЕС
Зимната обстановка блокира събирането на битовите отпадъци в Кюстендил. Тежката ситуация продължава близо месец.

Стара техника, която първите дни не могла да запали при ниските температури, и недобросъвестни граждани, които паркират безразборно по улиците, са сред причините градът да е в такова тежко зимно състояние, каза на днешното заседание на Общинския съвет кметът на града Петър Паунов:

Автомобили, паркирали до замръзнали кофи със смет, стоянки и много улици с шахматно паркирани автомобили, в които 4-метровата дъска няма как да влезе и почисти. В тези температури хидравликата не работеше под минус 15 градуса. Хората излизаха и въпреки всичко на ръка товареха и събираха боклуци. Един месец температури между минус 11 и 26 градуса не се е случвало. 


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44