Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Прокуратурата в Плевен започна проверка в детските градини

Снимка: БГНЕС
Окръжната прокуратура в Плевен започна проверка в детските градини в града. Поводът са зачестилите сигнали на родители за злоупотреби с храната на децата.

Конктретният повод за действията на прокуратурата са изнесени факти от кмета на Плевен Георг Спартански преди дни. Родители подали сигнал, а Общината направи внезапна проверка и установи, че две от служителките в детската градина изнасят от храната на децата. Случаят придоби широк обществен отзвук. Проверката ще е успоредна и независима от мерките, които предприема кметът, каза говорителят на окръжна прокуратура Добринка Матеева:

В случай, че в хода на проверката бъдат събрани достатъчно данни, че извършените нарушения съдържат белезите на престъплението по смисъла на Наказателния кодекс, ще бъде образувано съответното досъдебно производство.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44