Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Гръцките фермери не успяха да затворят границата при Промахон - Кулата

Снимка: БГНЕС

Заканите на гръцките фермери за затваряне на границата при Промахон - Кулата засега не се изпълниха. Полицията е осуетила опитите на протестиращи земеделци от близките села да се придвижат с тракторите до граничния пункт.

Движението през най-натоварената българо-гръцка граница е нормално и в двете посоки, въпреки че специалните полицейски части в южната ни съседка и днес затвориха главния път Е-79 край Серес, недопускайки струпаните земеделски машини да тръгнат към Солун или Промахон.

Представителите на българските медии отново бяха изгонени от горещата точка, като фермерите заявиха в прав текст, че те не са добре дошли на тяхна територия.

Земеделски производители от най-близките до границата гръцки села все пак направиха опит да стигнат с тракторите до граничния пункт, но бяха заплашени от полицията с големи глоби. По непотвърдена официално информация лидерите на протеста в област Серес са отправили искане до полицията да им разреши да разположат машините встрани от международния път в района на Промахон и изчакват отговора на силовото ведомство.

Българските превозвачи потвърдиха готовността си за пълна контраблокада, ако се повтори миналогодишният сценарий.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44