Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Привършват запасите от въглища във Видин

Снимка: Радио ВИДИН

Привършват запасите от въглища във Видин. Заради ограничените количества цените се вдигнаха рязко.

Търговци и потребители във Видин се оплакват, че донбаски въглища трудно се намират. Ограничени са количествата в складовете в града.

Трудно се намират, има едни 200-300 тона, които за една седмица ще свършат. Там има по сто коли има на опашка. Дунав като е замръзнал долу на устието, няма откъде да дойдат корабите. Шлеповете да докарат въглища от Русия и от Украйна.

Заради ограниченото предлагане и цените рязко се повишиха. От началото на отоплителния сезон с повече от три лева са поскъпнали въглищата в чували от по 25 килограма, които са най-търсени. Тенденцията е повишението на цените да продължи.

Чувал въглища от 25 килограма е 10,5 лева. Оня ден бяха 9,5 лева, вчера бяха 10 лева. Сега са 10,5 лева. Тенденцията е за още покачване, обясняват търговци.

Според търговци запасите от въглища ще стигнат до сряда, а след това не знаят откъде ще могат да се снабдят, защото нови доставки засега няма. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44