Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Замръзнала е рибата в езерото в градския парк в Дупница

Снимка: БГНЕС
Рибата в изкуственото езеро в градския парк "Рила" в Дупница е измряла в студените дни тази седмица. Езерото е покрито с 20-сантиметрова ледена кора. То е с площ от около 10-на декара, в него е развъдена по естествен начин балканска пъстърва и мряна.

При продължителните студове под ледената кора рибата няма достъп да кислород
, пояснява бившият кмет на Дупниица д-р Първан Дангов, който е ветеринарен специалист.

Някои са склонни да обвинят и Общината - през лятото при обилните дъждове имало частично скъсване на стената. То било възстановено, но на по-ниско ниво, водата в езерото намаляла и това довело до пълното замръзване на езерото и измирането на рибата, коментират дупничани. От Общината засега няма официална информациия за рибата в езерото в парк "Рила".




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44