Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кризисен център в подкрепа на хора, пострадали от домашно насилие ще бъде изграден във В. Търново

Снимка: Булфото

Кризисен център в подкрепа на хора, пострадали от домашно насилие или чиито домове са засегнати от бедствия и аварии, ще бъде изграден във Велико Търново. Проектът е за близо 2 милиона и 200 хиляди лева. Центърът ще е за 30 човека.

Проектът предвижда в кв. „Бузлуджа“ да бъдат направени две къщи. Хората, пострадали от домашно насилие, трафик или друга форма на експлоатация, ще могат да престоят в кризисния център до половин година. Освен подслон, там те ще получават и правно консултиране и социалнопсихологическа помощ, обясниха от Община Велико Търново. 
Центърът ще има индивидуални инсталации за пречистване на водата и колектори за собствено производство на ток.
Финансирането е от 2,169 млн. лв. от програмата „Региони в растеж“.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44