Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Eпизоотична комисия в Шабла е взела мерки за спиране на разпространението на птичи грип

Снимка: БГНЕС

Общинската епизоотична комисия в Шабла е взела мерки за спиране на разпространението на птичи грип, след като беше потвърден първият случай на заразена птица в село Дуранкулак. Мерките целят да не се допусне проникването на болестта и сред домашните птици.

Епизоотичната комисия в Шабла е разпоредила собствениците и управителите на птицевъдни обекти да не допускат излизането на птици извън дворовете, както и да предотвратят контакт между дивите и домашните птици. Те трябва да създадат условия за разделно отглеждане на домашните патици и гъски от други видове домашни птици, както и да съхраняват в закрити помещения фуража.
Забранява се изхвърлянето на животински отпадъци в природата. Вместо това те трябва да се обезвреждат чрез загробване.
При констатиране на умрели или с влошено здравословно състояние диви птици, те трябва да се оставят на място и незабавно да се уведомят ангажираните институции.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44