Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Социалистите във Франция днес гласуват на балотаж за кандидата, който ще се бори за президентския пост на изборите през пролетта

Снимка: БГНЕС

Активността на левите избиратели за днешния балотаж се е повишила с над 20% спрямо тази на първия тур миналата неделя. До обед и двамата претенденти за президентската номинация пуснаха бюлетини. Гласувайки, фаворитът Беноа Амон изрази задоволството си от кампанията. Нищо не е решено предварително – каза от своя страна бившият премиер Манюел Валс. Резултатът обаче изглежда предопределен в полза на Амон, който между двата тура се открои ясно като фаворит, спечелвайки левицата с меката си икономическа и щедра социална програма, критикувана като нереалистична от конкурента му Манюел Валс. При всички случаи бъдещият победител има слаби шансове да обедини двете крила на социалистите с коренно различните им визии за лява политика.

Раздвижването на левите сили несъмнено се дължи и на кризата в кампанията на десницата, чийто кандидат Франсоа Фийон бе заподозрян в злоупотреби с държавни средства в полза на съпругата си. Днес следобед Фийон беше подкрепен с продължителни овации от симпатизантите си на първия си голям митинг във френската столица.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44