Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Общината в Добрич обмисля дългосрочен кредит за обновяване на водния цикъл

Снимка: dobrich.bg

Общината в Добрич ще решава дали да поеме дългосрочен дълг от 11 милиона лева. Голяма част от сумата ще бъде използвана за обновяването на водния цикъл в града.

Предложението на кметската управа за поемане на дългосрочния дълг вече е преминало през публично обсъждане. Предстои Общинският съвет да даде своето становище на предстоящото си заседание утре.

10 милиона лева от заема са предвидени за  рехабилитацията на водния цикъл в града.
До 600 000 лева от заема ще бъдат вложени в изграждането на система за видеонаблюдение на пътните артерии в Добрич.
Около 400 000 лева от кредита се предвижда да бъдат използвани за конструктивно укрепване на сградите на три детски градини, в които предстои да бъдат внедрени мерки за енергийна ефективност.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44