Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Според Съюза на българските транспортни работници:

Този път гръцките фермери няма да успеят да блокират границата

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Най-вероятно тази година гръцките фермери няма да успеят в опитите си да блокират границата с България. Прогнозата направиха от Съюза на българските транспортни работници.

Веселин Дангов нарече спекулативна информацията, че фермерите от южната ни съседка се мобилизират и протестите им ще  стават по-мащабни, включително и в амбицията им да стигнат до блокада на общата ни граница. Дангов обаче не изключи нови опити.

Според заместник-председателя на Съюза на българските транспортни работници има две основни причини да не се стигне до блокада на границата:

За първи път европейските институции бяха сезирани официално и на най-високо ниво за задаващия се проблем. 

Трафикът на най-натоварения граничен пункт "Кулата – Промахон" към момента е нормален, въпреки че фермерите от Серес са блокирали основната пътна връзка към Солун.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44