Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Енерго-Про" е осъдено да плати 400 хиляди лева на семейство, което загуби сина си след токов удар

Окръжният съд във Велико Търново осъди електроразпределителното дружество „Енерго-Про“ да плати 400 хиляди лева обезщетение на семейство от село Козаревец, община Лясковец. 

Трагедията се случи на 21-ви юли, 2010-та година. Светлин Славов помагал на дядо си, да приберат овцете при гръмотевична буря. Два от електрическите проводници от уличната мрежа, били паднали в локва с вода. Били под напрежение и стъпвайки в локвата, младежът бил поразен от тока, и загинал намясто. Родителите трудно преживели загубата. Наложило се, дълго да бъдат лекувани от тежки депресии. Проводниците са били с дефект, което е улеснило скъсването им при бурята. Това е можело да бъде преодоляно, ако са били взети адекватни мерки за подържане на мрежата, пише в съдебното решение. То подлежи на обжалване пред ВКС.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44