Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кралят на Белгия с безпрецедентни критики срещу САЩ и Великобритания

Снимка: EPA/BGNES

Кралят на Белгия отправи безпрецедентни критики срещу САЩ и Великобритания. В традиционната си реч в началото на годината Крал Филип коментира идването новия американски президент и решението на Обединеното кралство за напускане на ЕС:
2016 година ще остане белязана от решението на две големи държави да се затворят в себе си. Тази нова политика изглежда цели да обърне хода на историята и скъсва с тяхната традиционна отвореност и щедрост. 
Ще възстановим доверието към Западния свят не като връщаме утопично часовника назад, а като казваме истината, допълни белгийският крал Филип.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44