Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Общинската болница в Дупница тегли заем от 1 милион лева

Снимка: БНР

Общинската болница в Дупница ще тегли заем от 1 милион лева. Причината е тежкото финансово състояние на здравното заведение, обясни управителят доктор Владислав Миков

Заемът, за който болницата има гласувано решение от Общинския съвет, трябва да бъде взет до 2 месеца. Така ще се разплати по старите задължения. С фирми доставчици са сключени споразумения за разсрочване на дължимите суми.

Към момента на сметките на лечебното заведение не е налаган запор, каквато угроза съществуваше заради дължими 38 000 лева към районната болница в Кюстендил за извършени изследвания на пациенти.

Болницата ще прибегне до вътрешни рокади и преструктуриране в дейността си - ще повиши нивото на компетентност на гастроентерологията от 1-во на 2-ро ниво и разширяване на психиатрията, като там се очаква да бъде увеличен капацитетът с 10 легла.

Болничните легла се запазват - 180.

Обявеното първоначално съкращение на около 30% от екипа и персонала, ще е по-малко. Сега личният състав на болницата е 330 души - лекари, сестри, санитари, персонал.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44