Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

До 15 февурари гимназиите трябва да обявят как ще образуват бала за прием след седми клас

Снимка: БГНЕС

Гимназиите трябва да обявят до 15 февурари как ще образуват бала за прием след седми клас. В този бал задължително ще участват два общообразователни предмета, изучавани в задължителната подготовка. 

Определен брой точки ще носят и резултатите от националното външно оценяване по български език и по математика. И двата предмета се включват задължително, но всяко училище ще преценява каква тежест ще имат резултатите при кандидатстването за различните профили и специалности. Промените в наредбата за организацията в училищното образование позволяват на училищата да решават в балообразуването да се включват резултатите от олимпиади или състезания по предмети, по които не се провежда национално външно оценяване.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44