Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на печата

Каша във Фонд "Земеделие" след поискана и подадена, но неприета оставка на директора Румен Порожанов, пише 24 ЧАСА. Причината оставката да не бъде приета е, че тя трябва да бъде гласувана от Управителния съвет на Фонда, който обаче не може да проведе заседание, без да са назначени новите заместник-министри. Оставката, обяснена от Министерството на земеделието с "назряло обществено недоверие", идва в момент, когато предстоят плащания за 700 милиона лева към фермерите, сочи 24 ЧАСА.

КАПИТАЛ DAILY пише, че по неофициална информация мястото на Румен Порожанов е възможно да заеме отново директорът на Фонд "Земеделие" в кабинета "Орешарски" Мирослав Николов, който има съдебно решение от края на 2015 година за неправомерно уволнение.

На Трифон Зарезан властта разчисти двете каци, през които минават най-много пари в държавата, пише СТАНДАРТ. Освен оставката на шефа на Фонд "Земеделие" вестникът визира и освобождаването на подуправителя на Националната здравноосигурителна каса Иванка Кръстева.

Съдът постанови да има машинно гласуване в цялата страна, съобщава вестник СЕГА. Постановлението на Върховния административен съд е окончателно и не подлежи на обжалване, изтъква изданието.

Решението на Върховния административен съд да се гласува машинно във всички избирателни секции предизвика напрежение сред експерти, институции и политически сили, пише ДУМА. Тези, които обжалваха решението на Централната избирателна комисия, искат да спънат изборния процес по партийни съображения и интереси и успяха да го направят. Така се трасира саботаж на изборите и резултатите ще бъдат атакувани в Конституционния съд, заявява професор Петър Киров, цитиран от ДУМА.

ЦИК застраши законността на изборите с опита да заобиколи Изборния кодекс, твърди ТРУД. След вчерашното решение на ВАС стана ясно, че членовете на Комисията "не могат да си правят повече оглушки". Заради забавянето единственият изход е отново да вземем под наем машините за гласуване, пише ТРУД. Според вестника ще платим за устройствата между 25 и 30 милиона лева.

Машинното гласуване ще оскъпи двойно вота, предупреждава СТАНДАРТ, като припомня, че преди решението на съда кабинетът "Герджиков" определи сметката за гласуването на 26 март на 29,9 милиона лева.

Българските ученици са "отличници" по секс, цигари и алкохол, четем във вестник СЕГА. Отличници сме и по консумация на сладки храни, а специално 15-годишните момчета са номер 1 за първи сексуален контакт на тази възраст, пише изданието, като се позовава на международно изследване от 2013-2014 година за здравето и здравното поведение на юношите от 43 държави в Европа и Северна Америка.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44