Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Родителите на деца, родени през 2017 година в община Дупница, ще ползват данъчни облекчения

Снимка: www.kmeta.bg

Родителите на деца, родени през 2017 година в община Дупница, ще ползват данъчни облекчения. Те няма да плащат данък сгради и такса смет за 3 години, а в селата ще бъдат освобождавани и от такса детска градина за 1 година, решиха общинските съветници. 

Родителите на родените от началото на 2017 година деца трябва да подадат заявления за освобождаване от такса смет, смятано от следващата година, тоест от 1-ви януари 2018-та. Предложението беше внесено от кмета на града инж. Методи Чимев.

Така за първи път се правят постъпки за повишаване на раждаемостта, като се осигуряват условия за бъдещите родители да остават в общината. Допълнително облекчение ще има за живеещите в селата За тях ще има и една година без такса детска градина. Условието е децата да бъдат записани като жители на община Дупница.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44