Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Честити три години „Въпреки“!

Зелма Алмалех и Стефан Джамбазов са журналисти с дълга практика и голям опит от различни издания и медии. Преди три години те създадоха сайт за култура със заглавие „Въпреки“. Както сами определят задачите на сайта си, това е сайт за „културата в изкуството и в обществото“, а „фокусът му е преодоляването – преодоляване на себе си, институциите, стереотипите, политиците, недоимъка, бездуховността, невежеството, конюнктурата и какво ли още не...“
В обществото ни битува мнението, че културата е нещо излишно, нещо, което не върши работа, което само консумира средства и е за тесен кръг хора.
Двамата неуморни журналисти Зелма Алмалех и Стефан Джамбазов не само си поставиха задачата да опровергаят това мнеие, но и да работят целенасочено и упорито в посоката то постепенно, но необратимо да се промени.
И това лека-полека се случва. Случва се, когато човек не просто съвестно си върши работата, но и когато тя е същностно втъкана в живота му, когато обича това, което прави. Затова сайтът „Въпреки“ е не просто място за отразяване на случващото се в културния ни живот, а духовно пространство, пречистващо тежкия спарен въздух, който вдишва и издишва българската култура. Честността и отдадеността на каузата са батериите, които зареждат не само двамата автори и основатели на сайта, но и техните читатели. Честити три години и успех!


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.