Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Прокуратурата предлага административно наказание за онкохирурга, хванат с подкуп

Окръжната прокуратура във Велико Търново предлага на съда онкохирургът д-р Иван Попов, който беше хванат с подкуп през лятото на миналата година, да бъде освободен от наказателна отговорност и да му се наложи административно наказание.

Глоба от 1000 до 5000 лв. грози онкохирургът от Велико Търново, обвинен, че е взел 600 лв. от близки на негова пациентка.

Разследването установи, че 48-годишният д-р Иван Попов е получил сумата на три вноски. При извършен личен обиск на 30 юни миналата година у него са били намерени предварително белязаните банкноти на стойност 150 лв. Лекарят оперирал от рак на гърдата 70-годишна жена от Габрово.

При разпитите хирургът се оправдал, че взел парите, защото мислел, че са му дадени като благодарност. Тъй като не е осъждан, прокуратурата е поискала само административно наказание.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44