Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Във Велико Търново започна нов прием на документи по програмата "Ин витро"

Снимка: Диана Христакиева

Във Велико Търново започна приемът на документи на двойки с репродуктивни проблеми, които искат да кандидатстват за финансова подкрепа по общинската програма "Ин витро". Бюджетът на програмата за тази година е над 84 хиляди лева. Документите ще се приемат в Общинския център за услуги до 6-ти март. Те ще бъдат обработени от комисия, в която са включени акушер-гинеколози и юристи. По правилник, всяка двойка или семейство, може да кандидатства за еднократна финансова помощ до 2000 лева. Програмата за асистирана репродукция във Велико Търново работи от седем години, а бюджетът й е уверичен близо три пъти. 44 са новородените бебета, чиито родители са били част от програмата от началото й до днес. Сред децата има и десет двойки близнаци.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44