Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Четвърта вечер на протести в Букурещ

Букурещ-протести
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Хиляди протестиращи се събраха за четвърта поредна вечер на "Площада на победата" в Букурещ. Те настояват за отмяна на спорното постановление на правителството за декриминализиране на определени корупционни престъпления. Протестът се разраства и полицията избута леко загражденията, за да освободи повече пространство за хората на площада. Протестиращите издигнаха чучела със затворнически дрехи и със снимки на членовете на правителството, и на лидера на социалдемократите Ливиу Драгня.

Протестиращите планират тази вечер до полунощ, преди всеки кръгъл час, всички заедно да пеят румънския химн в израз на националното обединение срещу корупцията.

Очаква се и метрото да се движи с удължено работно време. Всички булеварди, които водят към "Площада на победата" са блокирани от полицията.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44