Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Производители от България, Холандия и Гърция ще участват в традиционния празник на виното в Делчево

Над 100 производители от  България Холандия  и Гърция  ще участват в традиционния празник на виното, който се провежда днес и утре в  гоцеделчевското село Делчево. 

 Празникът започва с дегустации на вина и  домашно произведена ракия, като компетентно жури от енолози ще направи слепите тестове на  бутилките, предоставени от производителите, участващи в конкурсната програма. 

Обявяването на победителите се очаква в ранния следобед на традиционното място - Делчовски хан. За първи път  в надпреварата за най-добри вина ще участват гости от съседна Гърция и от  Холандия.  След празника на божественото питие, утре, на 5 февруари, ще се извърши и традиционното зарязване на лозята в региона. Молебен за здрава и плодородна година ще отслужи  Неврокопския митрополит  Серафим.


Тази година провеждането на  празника на виното съвпада със 145-та годишнина от рождението на  видния български революционер и  деец на ВМРО Гоце Делчев, чието име носи селото.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44