Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

57-годишен мъж е паднал от 15 метра в района на Боянския водопад

Няма опасност за живота на пострадалия

Снимка: BGNES / Снимка: БГНЕС

57-годишен мъж е паднал от 15 метра височина в района на Боянския водопад. Сигналът е приет малко след 9 часа тази сутрин. Пострадалият лично се е обадил на телефон 112, за да потърси медицинска помощ. Той е без опасност за живота, съобщи за "Хоризонт" Красимир Димитров, експерт от Дирекция „Сигурност“ на Столичната община:
Съвместни екипи - наши и на пожарната, с алпийски способи изкарват пострадалият от мястото и го качват до пътеката, след което му е оказана медицинска помощ и през пътеката - около 5 километра преход е - от там до екипа на Спешна медицинска помощ, който го транспортира до "Пирогов". Контактен е, в съзнание, с травми, без опасност за живота. Той е бивш планински водач и спасител. Минал е по опасен, стръмен терен. Подценил е обстановката, която е дъжд с лед и това е предизвикало инцидента.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44