Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Общинските съветници в Ловеч се събират извънредно заради проблеми със снегопочистването

Снимка: Пламен Христов

Председателят на Общинския съвет в Ловеч Петър Цолов свика извънредно заседание, което е насрочено за вторник, заради проблеми със снегопочистването в града. Скандалът избухна след като преди седмица от снегопочистващата фирма обявиха, че спират дейността, тъй като прогнозният годишен финансов ресурс за тази дейност е изчерпан, въпреки уверенията на кмета Корнелия Маринова, че пари има.
Искането за извънредно заседание на ловешкия общински съвет беше внесено вчера с подписите на 11 съветници, повечето от групата на БСП. Те настояват за отчет на дейността на снегопочистващата фирма „Еко ЕАД“ - Ловеч през месец януари 2017 година. В искането е посочено, че две седмици след последните валежи от сняг в града има непочистени улици, заледени участъци по кръстовища, частично почистени платна, затрудняващи организацията на движението и паркирането на автомобилите, както и редица други пропуски в организацията на снегопочистването. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44