Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В ромската махала на Петрич е открит незаконен склад, където се продавали нелегално добити дърва

Около140 жители на ромския квартал в Петрич са нападнали с камъни горски и служители на реда по време на акция срещу незаконния добив на дърва

| обновено на 04.02.17 в 16:52
Снимка: БГНЕС

Около 140  жители на ромския квартал в Петрич  са нападнали с камъни горски служители и жандармерия по време на съвместна акция срещу незаконния добив на дърва за огрев. Поводът е задържането от проверяващите екипи на шест каруци и лек автомобил, натоварени с контрабандна дървесина. 

При конфискуването и транспортирането на превозните средства и дървата, се събрала голяма група роми, които са оказали яростна съпротива. Те започнали да замерят с камъни и дървета горските служители и органите на реда. Наложило се полицаите да възпроизведат няколко изстрела във въздуха, за да усмирят агресивната тълпа. 

По време на акцията в ромската махала на Петрич е открит незаконен склад, в който  се продавали нелегално добити дърва. Акцията срещу незаконната сеч в петричко ще продължи, каза директорът на Югозападното държавно предприятие Дамян Дамянов.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44