Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Марин льо Пен предлага Фрекзит и повече протекционизъм

Марин льо Пен
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Лидерът на френския крайнодесен "Национален фронт" Марин льо Пен представи 144 предложения за президентската си кампания, които включват излизане от еврозоната и референдум за членството в Европейския съюз, предаде Ройтерс.

Предлага се също връщане на национална валута на Франция, протекционизъм чрез повече предимства за национални фирми и понижаване на данъците за хората с най-ниски доходи.  Националният фронт предлага Франция да напусне обединеното командване на НАТО и да повиши разходите си за отбрана. По отношение на имиграцията се предлага да се направи невъзможно за мигранти без документи да узаконят престоя си във Франция.

Програмата е твърде оскъдна откъм подробности за макроикономиката и не залага цели за държавното финансиране, освен нарастване на разходите за отбрана и научноизследователска дейност.

Според проучванията на избирателните нагласи Льо Пен ще спечели първия тур на президентските избори на 23 април, но ще загуби втория на 7 май, отбелязва Франс прес. Според допитванията неин вероятен съперник на втория тур ще е бившият банкер Еманюел Макрон, който се представя като прогресист, който не е нито ляв, нито десен. Той се възползва от спадането на подкрепата за кандидата на десницата и бивш премиер Франсоа Фийон, чиято репутация пострада от скандала с предполагаемите фиктивни назначения на съпругата си Пенелоп. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44