Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Марин льо Пен: Европейският съюз е провал

Марин льо Пен
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Европейският съюз е провал, заяви лидерът на френската крайна десница Марин льо Пен, която днес откри кандидат-президентската си кампания на митинг в Лион. Льо Пен остава със силни шансове да достигне до втория тур на президентските избори.

Икономическата глобализация води до ислямски фундаментализъм - това беше лайтмотивът в програмната реч на льо Пен на митинга ѝ в Лион. Лидерката на френския "Национален фронт" заяви, че е белязала с "печата на народа" своята кандидатура:

Ако сте тук днес с тази голяма група хора, то това е защото разбирате и последните събития ни показаха, че срещу парите от дясно и парите от ляво аз съм кандидатът на френския народ.

Льо Пен потвърди намерението си да преговаря с Европейския съюз за суверенитета на Франция, преди да постави на референдум въпроса за край на европейското членство на страната, заплашена според нея от финансовото господство и масовата миграция. Тя предвижда и излизане на Франция от военното командване на НАТО.

Кандидатката за Елисейския дворец отхвърли всякакво легализиране на статута на нелегалните имигранти и обеща да бъдат експулсирани всички чужденци, получили присъди във Франция. Всички средища на ислямистка пропаганда ще бъдат закрити - отсече тя.

Силно идеологическата реч на Льо Пен с акцент върху френската идентичност беше изградена като контрапункт на евентуалните ѝ съперници на втория тур на президентските избори - центриста-либерал Еманюел Макрон или консерватора Франсоа Фийон, ако остане в надпреварата.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44