Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Двама крадци на телефони от т. нар. "Люлински банди" са задържани след кражба в Белово

Снимка: БГНЕС

Пазарджишката полиция задържа двама крадци от т.нар. "Люлински банди" в София. Криминално проявените мъже са арестувани малко след като са разбили магазин на мобилен оператор в Белово и са откраднали 19 мобилни телефона.

Крадците са разбили стъклото на входната врата, за да влязат, но това е задействало алармата и охранителната фирма е сигнализирала на тел 112.  Младите мъже действали бързо и след като взели мобилните телефони от витрината на магазина, успели да изчезнат.  Полицията е предприела заградителни действия и след по-малко от час двойката крадци са открити близо до района на Септември. 

Оказало се, че това са 30-годишни мъже от столичния квартал "Люлин". Откраднатите телефони били открити в дрехите им. В хода на разследването се е установило, че мъжете са извършители и на двата обира на магазини на мобилни оператори в Белово на 4-ти януари. Тогава бяха откраднати 68 телефона и четири таблета. Срещу единия от крадците има 160 заявителски материали, основно за кражби и грабежи. Партньорът му е с почти 30 регистрирани криминални прояви. Разследването се наблюдава от Пазарджишката районна прокуратура.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44