Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нелегална оранжерия за канабис е разбита в Раднево

Снимка: МВР

Криминалисти от Стара Загора разкриха нелегална оранжерия за отглеждане на големи количества канабис в индустриалната зона на Раднево.  

Оранжерията е намерена в закрито хале с размери 12 на 10 метра. В нея е имало 408 саксии със засети стръкове канабис с височина до 180 см, отоплителна и вентилационна система за отглеждането му, термометри и капкова система за напояването му. В халето е намерен и пълен найлонов чувал със зелената тревиста маса от листата на растението.

В помещения в същата сграда са намерени незаконно притежаван пистолет "Маузер", пълнители за него и други боеприпаси, електронна везна и стъклен буркан с марихуана.

Полицията е задържала двама мъже  от Раднево при акцията. Единият на 42, а другият – на 32-годишна възраст. По случая е образувано досъдебно производство. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44