Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България получава още 6,1 милиона евро за опазване на границата и за мерки срещу миграционния поток

| обновено на 06.02.17 в 17:02
Снимка: БГНЕС

Европейската комисия одобри още един транш от спешната финансова помощ за опазване на българската граница и за мерки срещу миграционния поток. Председателят Жан-Клод Юнкер обеща миналия септември в Братислава до 160 милиона евро извънредно финансиране за страната ни. Днес България получава още 6,1 милиона евро, уточни за БНР говорителят по миграцията Туве Ернщ:

Тази сума допълва вече предоставеното финансиране за България от октомври 2016-а насам. Общо то вече възлиза на почти 155 милиона евро.

3,6 млн.евро от днешния транш отиват за Международната организация по миграция, чиито екипи в България работят за защитата на малолетни мигранти без придружител. Неправителствената организация ще работи и за консултиране на мигрантите и за тяхното доброволно завръщане в родината, ако не получат бежански статут.

Други 2,5 милиона евро за Международната организация по миграция ще покрият вече предприети мерки от МВР за подобряване управлението на миграцията и българската система за даване на убежище, допълват от Еврокомисията. 

От ЕК добавиха, че България е подала заявления за още проекти, чието спешно финансиране предстои да бъде разгледано.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44